ETUSIVU RESEPTITLEIVONTA MEHEVÄ TAATELIKAKKU – JOULUINEN RESEPTI

MEHEVÄ TAATELIKAKKU – JOULUINEN RESEPTI

Jere
Mehevä taatelikakku

Mehevä taatelikakku on meidän joulupöydän ylivoimaisin suosikkiherkku ja tällä helpolla reseptillä siinä onnistuu aina.

Taatelikakku on ehdottomasti oma suosikkiherkku jouluisin. Varhaisimmat jouluun liittyvät muistoni liittyvät isolta osin ruokaan ja tämän kakun ympärille. Olemme usein tehneet taatelikakkua jouluaattona ja jättäneet sen pöydälle esille jotta siitä on ollut helppo käydä nappaamassa itselleen pala aina silloin tällöin. Usein tämä perinne on johtanut siihen, että aattoiltana jäljellä on enää tahmeat sormet ja murusia täynnä oleva kakkuvati, hah.

Vaikka taatelikakku liittyykin meillä vahvasti jouluun, niin sopii tämä leivonnainen hyvin myös muihin vuodenaikoihin. Kakkua voi helposti muovata tilanteeseen sopivaksi ja esimerkiksi syksyllä kuivatuista appelsiineista tehdyt koristeet voi hyvin korvata kauniilla pihlajanmarjatertuilla.

Mehevä kuivakakku
Jouluinen kuivakakku

Mehevä taatelikakku on todella helppo valmistaa ja väitän, että tämän teosta selviää kömpelömpikin kotikokki! Kakun tekoon ei myöskään tarvita tuhansia astioita ja kodinkoneita – tarvittaessa tästä selviää kattilalla, lastalla ja kauniilla rengasvuualla. Ohjeen helppoutta lisää myös se, ettei tähän tarvitse uhrata erityisemmin aikaa. Valmistelu vaatii noin vartin ja uunissa kakku kypsyy alta tunnissa.

Me tehtiin tämän kuvissa näkyvä taatelikakku jo marraskuun puolella ja se hupeni parempiin suihin parissa päivässä. Tänä vuonna ajattelin ehdottomasti jatkaa meidän jouluperinteitä ja valmistaa tätä myös jouluiseen ruokapöytään. Oman pöydän lisäksi tämä sopii erittäin hyvin myös lahjaksi, sillä taatelikakku kestää hyvin säilytystä – maku ja koostumus vain paranevat parin päivän levon aikana!

Tämä taatelikakku on osa meidän kodin Instagramtilillä tapahtuvaa joulukalenteria. Joulukalenterista aukeaa joka päivä uusi luukku ja se pitää sisällään mm. jouluisen sisustuksen rakentamista ja arvontoja. Pääset kotimme Instagramiin tästä.

Mehevä taatelikakku

MEHEVÄ TAATELIKAKKU

Tulosta
Annoksia: 10 Valmistusaika: Paistoaika:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Pisteytys 4.4/5
( 8 ääntä )

Ainesosat

  • 250g Taateleita
  • 1dl Sokeria
  • 1dl tummaa siirappia
  • 2dl vettä
  • 200g voita
  • 2 kananmuna
  • 3,5dl Vehnäjauhoja
  • 2tl Vaniljasokeria TAI puolikkaan vaniljatangon siemenet
  • 1tl Soodaa
  • 1tl Leivinjauhetta
  • n. 2dl Tomusokeria

Valmistus

  1. Paloittele taatelit pieneksi. Lisää pilkotut taatelit veden, sokeri ja siirapin kanssa kattilaan ja keitä hiljalleen n. 5-10min.
  2. Kun taatelit alkavat pehmetä, sammuta liesi. Lisää joukkoon voi ja anna sulaa.
  3. Jäähdytä taateliseosta hieman ja lisää joukkoon 1 kananmuna.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taateliseokseen hyvin sekoittaen.
  5. Voitele rengasvuoka ja kumoa taikina vuokaan.
  6. Kypsennä taatelikakku 175´C uunin keskitasolla n. 45-50min.
  7. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa varovasti tarjoiluastialle.
  8. Valmista sokerikuorrute sekoittamalla yhden kananmunan valkuainen ja 2dl tomusokeria. Lisää tomusokeri vähitellen ja tarkkaile koostumusta. Tavoitteena on seos joka on juoksevaa, mutta kohtuullisen paksua.
  9. Levitä sokerikuorrute jäähtyneen kakun päälle ja tarjoile.

Vinkit

Taatelikakku on parhaimmillaan hieman vetäytyneenä, eli tämän voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä. Halutessasi voit myös korvata sokerin kokonaan siirapilla, jolloin koostumus on entistä mehevämpi.

Taatelikakku
Mehevä joulukakku

Lue seuraavaksi:

KUIVATUT APPELSIINIT – JOULUINEN DIY-OHJE

LEHTIKAALIPIZZA TWISTILLÄ – MEIDÄN TÄMÄN KESÄN HITTIRUOKA

MEIDÄN KOTI – SKANDINAAVINEN KAUPUNKIKOTI HELSINGISSÄ

3 kommentit

Margit 15/12/2020 - 22:42

Olipa helppo leivottava ja loistava, niin ihana maku! Taatelit kiehautin vahvassa kahvissa, muuten tein ohjeen mukaan.

Vastaa
Jere 16/12/2020 - 13:22

Aivan ihana kuulla ja tuo kahvissa kiehauttaminen onkin muuten hyvä idea – luo varmasti oman lisänsä tähän herkkuun! 🙂

Vastaa
SUKLAATRYFFELIT JOULUPÖYTÄÄN X 2 – JERE VIINIKAINEN 19/12/2020 - 15:40

[…] MEHEVÄ TAATELIKAKKU – JOULUINEN RESEPTI […]

Vastaa

Jätä kommentti

SAATAT PITÄÄ NÄISTÄ