Mehevä taatelikakku on meidän joulupöydän ylivoimaisin suosikkiherkku ja tällä helpolla reseptillä siinä onnistuu aina.
Taatelikakku on ehdottomasti oma suosikkiherkku jouluisin. Varhaisimmat jouluun liittyvät muistoni liittyvät isolta osin ruokaan ja tämän kakun ympärille. Olemme usein tehneet taatelikakkua jouluaattona ja jättäneet sen pöydälle esille jotta siitä on ollut helppo käydä nappaamassa itselleen pala aina silloin tällöin. Usein tämä perinne on johtanut siihen, että aattoiltana jäljellä on enää tahmeat sormet ja murusia täynnä oleva kakkuvati, hah.
Vaikka taatelikakku liittyykin meillä vahvasti jouluun, niin sopii tämä leivonnainen hyvin myös muihin vuodenaikoihin. Kakkua voi helposti muovata tilanteeseen sopivaksi ja esimerkiksi syksyllä kuivatuista appelsiineista tehdyt koristeet voi hyvin korvata kauniilla pihlajanmarjatertuilla.
Mehevä taatelikakku on todella helppo valmistaa ja väitän, että tämän teosta selviää kömpelömpikin kotikokki! Kakun tekoon ei myöskään tarvita tuhansia astioita ja kodinkoneita – tarvittaessa tästä selviää kattilalla, lastalla ja kauniilla rengasvuualla. Ohjeen helppoutta lisää myös se, ettei tähän tarvitse uhrata erityisemmin aikaa. Valmistelu vaatii noin vartin ja uunissa kakku kypsyy alta tunnissa.
Me tehtiin tämän kuvissa näkyvä taatelikakku jo marraskuun puolella ja se hupeni parempiin suihin parissa päivässä. Tänä vuonna ajattelin ehdottomasti jatkaa meidän jouluperinteitä ja valmistaa tätä myös jouluiseen ruokapöytään. Oman pöydän lisäksi tämä sopii erittäin hyvin myös lahjaksi, sillä taatelikakku kestää hyvin säilytystä – maku ja koostumus vain paranevat parin päivän levon aikana!
Tämä taatelikakku on osa meidän kodin Instagramtilillä tapahtuvaa joulukalenteria. Joulukalenterista aukeaa joka päivä uusi luukku ja se pitää sisällään mm. jouluisen sisustuksen rakentamista ja arvontoja. Pääset kotimme Instagramiin tästä.
Taatelikakku on parhaimmillaan hieman vetäytyneenä, eli tämän voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä. Halutessasi voit myös korvata sokerin kokonaan siirapilla, jolloin koostumus on entistä mehevämpi.Ainesosat
Valmistus
Vinkit
Lue seuraavaksi:
KUIVATUT APPELSIINIT – JOULUINEN DIY-OHJE
LEHTIKAALIPIZZA TWISTILLÄ – MEIDÄN TÄMÄN KESÄN HITTIRUOKA
MEIDÄN KOTI – SKANDINAAVINEN KAUPUNKIKOTI HELSINGISSÄ
3 kommentit
Olipa helppo leivottava ja loistava, niin ihana maku! Taatelit kiehautin vahvassa kahvissa, muuten tein ohjeen mukaan.
Aivan ihana kuulla ja tuo kahvissa kiehauttaminen onkin muuten hyvä idea – luo varmasti oman lisänsä tähän herkkuun! 🙂
[…] MEHEVÄ TAATELIKAKKU – JOULUINEN RESEPTI […]