Banaanileipä on hittiruoka useamman vuoden takaa. Meidän keittiöön tämä helppo ja nopea resepti rantautui vajaa vuosi sitten ja nyt haluan jakaa teille oman reseptini tästä!
Banaanileipä on ollut viimeisen vuoden aikana keittiömme leipomuksena kerran jos toisenkin. Olen alunperin löytänyt tämän reseptin Feel Good Kitchen -blogista ja sen jälkeen lähtenyt muovaamaan sitä omaan makuuni sopivammaksi. Olen tehnyt pieniä muutoksia alkuperäiseen reseptiin ja lisännyt joukkoon useamman eri ainesosan, joilla tuoda pientä extraa tähän herkkuun.
Tätä banaanileivän reseptiä on erittäin helppo muovata aikaan ja hetkeen sopivaksi ja esimerkiksi nyt syksyllä tästä saa täydellisen lisäämällä joukkoon paljon kanelia ja pieneksi pilkottuja omenoita. Koostumukseltaan banaanileipä muistuttaa aamiaisleivän sijaan enemmän leivonnaista. Taikinassa oleva tumma siirappi luo leipään täyteläisen maun ja makeuden ja tätä kelpaakin tarjoilla esimerkiksi vieraille kahvipöydässä.
Banaanileivän valmistukseen ei hirveästi tarvitse varata aikaa. Taikina syntyy yhteen kulhoon muutamassa minuutissa ja valmis leipä tarvitsee paistoaikaa reilu puoli tuntia. Vaikka banaanileipä toimiikikin ihanasti suoraan uunista tulleena, niin parhaimmillaan se on vasta seuraavana päivänä. Yön aikana leipä tiivistyy ja lopputuloksena on makunsa ja koostumuksena puolesta täydellinen kokonaisuus. Banaanileipä kannattaa säilyttää jääkapissa hyvin kelmuttuna.
Viimeisen vuoden aikana olen kokeillut tästä useampaa erilaista versiota. Banaanileivän perustaikinaa on helppo muunnella ja joukkoon voi laittaa lähestulkoon mitä vain extraa. Itse tykkään laittaa erityisesti mustikoita ja/tai erilaisia pähkinöitä ja siemeniä. Näillä saa lisättyä kivasti tekstuuria ja makua. Kuvissa näkyvään yksilöön käytin Foodinin Smart Mix -pussin joka sisälsi mm. cashew-pähkinöitä, kurpitsansiemeniä ja gojimarjoja. Reseptistä löytyy muutama extra-täyte, joilla pääsee hyvin alkuun!
Banaanileipä on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.Ainesosat
Valmistus
Vinkit
Tutustu seuraavaksi näihin:
MAKEAT SITRUUNAPALAT – RAIKAS JA KESÄINEN RESEPTI KAHVIPÖYTÄÄN
LEHTIKAALIPIZZA TWISTILLÄ – MEIDÄN TÄMÄN KESÄN HITTIRUOKA
1 kommenttia
[…] BANAANILEIPÄ TWISTILLÄ – NOPEA & HELPPO RESEPTI […]