ETUSIVU RESEPTITLEIVONTA BANAANILEIPÄ TWISTILLÄ – NOPEA & HELPPO RESEPTI

BANAANILEIPÄ TWISTILLÄ – NOPEA & HELPPO RESEPTI

Jere
Leivontablogi

Banaanileipä on hittiruoka useamman vuoden takaa. Meidän keittiöön tämä helppo ja nopea resepti rantautui vajaa vuosi sitten ja nyt haluan jakaa teille oman reseptini tästä!

Banaanileipä on ollut viimeisen vuoden aikana keittiömme leipomuksena kerran jos toisenkin. Olen alunperin löytänyt tämän reseptin Feel Good Kitchen -blogista ja sen jälkeen lähtenyt muovaamaan sitä omaan makuuni sopivammaksi. Olen tehnyt pieniä muutoksia alkuperäiseen reseptiin ja lisännyt joukkoon useamman eri ainesosan, joilla tuoda pientä extraa tähän herkkuun.

Banaanileipä

Tätä banaanileivän reseptiä on erittäin helppo muovata aikaan ja hetkeen sopivaksi ja esimerkiksi nyt syksyllä tästä saa täydellisen lisäämällä joukkoon paljon kanelia ja pieneksi pilkottuja omenoita. Koostumukseltaan banaanileipä muistuttaa aamiaisleivän sijaan enemmän leivonnaista. Taikinassa oleva tumma siirappi luo leipään täyteläisen maun ja makeuden ja tätä kelpaakin tarjoilla esimerkiksi vieraille kahvipöydässä.

Banaanileivän valmistukseen ei hirveästi tarvitse varata aikaa. Taikina syntyy yhteen kulhoon muutamassa minuutissa ja valmis leipä tarvitsee paistoaikaa reilu puoli tuntia. Vaikka banaanileipä toimiikikin ihanasti suoraan uunista tulleena, niin parhaimmillaan se on vasta seuraavana päivänä. Yön aikana leipä tiivistyy ja lopputuloksena on makunsa ja koostumuksena puolesta täydellinen kokonaisuus. Banaanileipä kannattaa säilyttää jääkapissa hyvin kelmuttuna.

Syksyinen banaanileipä
Syksyinen leipä resepti
Gluteeniton ja vegaaninen leivonnainen

Viimeisen vuoden aikana olen kokeillut tästä useampaa erilaista versiota. Banaanileivän perustaikinaa on helppo muunnella ja joukkoon voi laittaa lähestulkoon mitä vain extraa. Itse tykkään laittaa erityisesti mustikoita ja/tai erilaisia pähkinöitä ja siemeniä. Näillä saa lisättyä kivasti tekstuuria ja makua. Kuvissa näkyvään yksilöön käytin Foodinin Smart Mix -pussin joka sisälsi mm. cashew-pähkinöitä, kurpitsansiemeniä ja gojimarjoja. Reseptistä löytyy muutama extra-täyte, joilla pääsee hyvin alkuun!

Leivontablogi

BANAANILEIPÄ

Tulosta
Annoksia: 8 Valmistusaika: Paistoaika:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Pisteytys 5.0/5
( 1 ääntä )

Ainesosat

  • 4 Erittäin kypsää banaania
  • 4dl Kaurajauhoja
  • 0,5dl Kookosöljyä
  • 0,5dl Tummaa siirappia
  • 1tl Leivinjauhetta
  • 1tl Ruokasoodaa
  • 1-2tl Vaniljasokeria
  • 1rkl Kanelia
  • Yksi näistä: 1dl mustikoita, 1dl pähkinöitä, 1dl karkeaksi rouhittua (raaka)suklaata, 1dl pieneksi lohkottuja omenoita

Valmistus

  1. Muussaa kulhossa 3 banaania haarukalla.
  2. Sulata kookosöljy mikrossa ja lisää kaikki ainekset sekoituskulhoon.
  3. Sekoita tasaiseksi. Älä kuitenkaan vaivaa liikaa.
  4. Levitä taikina leipävuokaan (koko n. 10x30cm) ja asettele päälle puoliksi halkaistu banaani.
  5. Paista uunin keskitasolla 180°C n. 35-40min.
  6. Kumoa valmis leipä tarjoiluastialle.

Vinkit

Banaanileipä on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.

Tutustu seuraavaksi näihin:

MAKEAT SITRUUNAPALAT – RAIKAS JA KESÄINEN RESEPTI KAHVIPÖYTÄÄN

LEHTIKAALIPIZZA TWISTILLÄ – MEIDÄN TÄMÄN KESÄN HITTIRUOKA

1 kommenttia

KUIVATUT APPELSIINIT – JOULUINEN DIY-OHJE – JERE VIINIKAINEN 03/12/2020 - 11:51

[…] BANAANILEIPÄ TWISTILLÄ – NOPEA & HELPPO RESEPTI […]

Vastaa

Jätä kommentti

SAATAT PITÄÄ NÄISTÄ