Lehtikaalipizza on kuuden täytteen helppo pizzaresepti, joka vie kielen mennessään! Suussa sulavan pizzan salaisuus piilee yksinkertaisissa aineksissa ja Joonas Laurilan luomassa ohuessa ja rapeassa pizzapohjassa.
Pohjalle hunajaa ja päälle juustoa ja marinoitua lehtikaalia – tässä on pizzaresepti, joka ei välttämättä ensikuulemmalla herätä mielenkiintoa, mutta joka varmasti yllättää maistajansa positiivisesti!
Tutustuin itse tähän pizzaohjeeseen jokunen aika sitten, kun hyvä ystäväni kehui tätä minulle maasta taivaisiin. Olin todella skeptinen tämän ohjeen suhteen, enkä aluksi oikein ymmärtänyt miksi hän – tai monet muut sosiaalisessa mediassa vaikuttavat – tätä niin ylistivät. Jostain syystä tämä herätti kuitenkin mielenkiintoni ja halusin lähteä kokeilemaan reseptiä itsekin. Yhdistin tähän hittiruokaan mukaan Joonas Laurilan luoman ohuen ja rapena pizzapohjan ja muovasin saatua reseptiä täytteiden osalta hiukan enemmän oman näköiseksi. Valmiit pizzat valmistuivat kädenkäänteessä ja lopputulos oli suurenmoinen – tämä on valehtelematta yksi parhaista pizzoista, joita olen maistanut!
Joonas Laurilan luoma pizzapohja on yksi helpommista, joihin olen tutustunut. Tämän pohjan tekoa ei tarvitse aloittaa vuorokautta ennen pizzojen paistamista, eikä pizzakivikään olen välttämätön. Taikina syntyy yleiskoneella parissa minuutissa ja täydestä annoksesta syntyy yhteensä 3-4 suurehkoa pizzaa. Lisäksi mikäli taloudesta ei yleiskonetta löydy, voi tämän reseptin kohdalla sen korvata myös käsin tapahtuvalla vaivaamisella, jolloin ainoaksi pakolliseksi välineeksi jää kaulin. Helppoutta tämän reseptin kohdalla lisää myös se, että taikinapallo säilyy jääkaapissa hyvin myös seuraavaan päivään.
Lehtikaalipizzan täytteiden kohdalla kannattaa antaa yksinkertaisuuden puhua puolestaan. Pääraaka-aineena toimivan lehtikaalin lisäksi tähän pizzaan ei muita ainesosia juuri tule ja määrien suhteen on helppo tehdä tapauskohtaisia muutoksia. Rakastan itse yli kaiken valkosipulin makua ja tämän takia laitankin sitä mielelläni huomattavasti enemmän, kuin ohjeessa lukee (käytän itse tässä määrässä vähintään 5 kynttä). Sama pätee myös juustoraasteen kanssa. Suosin itse raastetta, josta ainakin osa olisi Mozzarellaa, sillä haluan pitää makupaletin kevyenä. Uskon kuitenkin, että tässä voisi toimia erityisen hyvin myös voimakas raaste (Mustaleima, Vuohenjuusto tms.), joka toisi uudella tapaa makua muuten kevyeen pizzaan. Twistin tähän reseptiin tuo sitruunamehu, joka antaa pizzalle mukavasti happamuutta.
Voit lämmittää pellin uunissa etukäteen, jolloin pohjasta tulee entistä rapeampi.Ainesosat
Valmistus
Vinkit
Parhaat jälkiruuat lehtikaalipizzan kaveriksi:
MAKEAT SITRUUNAPALAT – RAIKAS JA KESÄINEN RESEPTI KAHVIPÖYTÄÄN
NAKUKAKKU – HELPPO KAKKUOHJE KESÄÄN
3 kommentit
Ainesosissa eikä itse ohjeessa ole lainkaan mainittuna juustoa, unohtuivatko vahingossa pois?
Kiitos huomiosta ja pahoittelut, se oli jostain syystä jäänyt kokonaan pois reseptiosiosta! Nyt on korjattu ja respti on kokonainen 🙂
[…] LEHTIKAALIPIZZA TWISTILLÄ – MEIDÄN TÄMÄN KESÄN HITTIRUOKA […]